Ползи

Пъдпъдъчитe яйца са високостойностна храна, която има редица невероятни ползи за здравето  и Вие може да се изненадате колко ценни могат да бъдат те за Вас, като Ви помагат да бъдете здрави и свободни от заболявания и болести .

Пъдпъдъчите яйца отдавна се използват като лечебна храна , както и като хранителна добавка. Въпреки малкия си размер, тези яйца  са пълни с хранителни вещества и минерали, от които човешкото тяло се нуждае. Въпреки малкия си размер, те са пълни с жизненоважни хранителни вещества , които са полезни за нашето здраве .

Британски учени твърдят, че пъдпъдъчите яйца трябва да се наричат  супер  храна, тъй като те са с много добро въздействие върху нашето здраве и дори помагат за борбата със затлъстяването . Според диетолозите яйцето е от храните най-богати на основни съставки и всички ние трябва да консумираме най-малко две яйца на ден. Изследователите подчертават значението на пъдпъдъчите яйца в общото благосъстояние и защита на организма. Например, те помагат за намаляване и поддържането на телесното тегло.  Те са еликсир и ние всички се нуждаем от тях.

За да се ядат пъдпъдъчи яйца , като част от здравословна диета , се препоръчва да се консумират сурови. Много от хората не харесват идеята, но да се направят с по-приятен вкус, можете да ги смесите с портокалов, доматен или друг натурален сок, прясно мляко както и много други ( виж рецепти ).

За да се засили имунната система и да се подобри качеството на кръвта се препоръчва курс от 60 яйца. Първоначално 3 , след това 5 яйца на ден. Очевидно никой не предполага, че пъдпъдъчите яйца са някакъв вид чудо - лекарство и ще лекуват сериозни заболявания като рак или други подобни , но тяхното положително въздействие върху човешкото тяло е доказано .

Пъдпъдъчите яйца , се считат за един от най-известните природни продукти за лечение. Китайските лекари са използвали здравните им характеристики в продължение на стотици години, с брилянтни резултати.Все повече хора започват да проявяват интерес в използването им като алтернативна терапия за лечение на някои заболявания , вместо да приемат химични продукти с толкова много странични ефекти.

Те са много ценен източник на витамини A, B1 , B2, B6 , B12 и витамин D, желязо , магнезий, цинк, калций, мед, фосфор и други основни хранителни микроелементи , минерали и аминокиселини.

Пъдпъдъчите яйца съдържат три или четири пъти по- голяма хранителна стойност от тази на кокошите яйца , пет пъти повече калий и желязо съдържат 13 на сто протеин , докато кокошите са само 11 на сто. Те съдържат почти три пъти повече витамин В1, витамин В2 и витамин А..

Пъдпъдъчите яйца са чудесна храна за ядене, както за тези, които се опитват да губят тегло така и за тези, които просто искат да увеличат общото си здравословно състояние . Дори ако търсите хранителна добавка, за да обогатите диетата си, Вие определено трябва да се замислите за пъдпъдъчи яйца , като източник на жизненоважни хранителни вещества.

Експерти в методите на природните лечения твърдят, че пъдпъдъчите яйца имат положителен ефект върху хората с проблеми със стреса , хипертония, стомашно смущение , язва на стомаха , чернодробни проблеми , кръвно налягане и контрол на липидите , мигрена, астма , анемия, различни видове алергии , екземи , сърдечни проблеми , респираторни заболявания , депресия, паника и тревожност. Пъдпъдъчите яйца са известни също и за стимулиране на растежа , увеличаване на сексуалния апетит, стимулиране мозъчните функции, което подобрява коефициента на интелигентност и като цяло подмладява организма.

Здравата кожа , коса и имунитет:
Пъдпъдъчите яйца подобряват цвета на кожата и укрепват здравината на косата. Ето защо техния жълтък се използва за маски за лице и маски за коса. Те също са богати на протеини, антиоксиданти и лизозим . Не съдържат захари. Необработени те спомагат за контролиране на инфекции и възпаления , водещи до астма , алергии, екземи и псориазис.

За хронични заболявания:
Като алкален продукт, пъдпъдъчите яйца се препоръчват при нарушения на стомашно-чревния тракт като гастрит и язва. Поради това че са богат източник на антиоксиданти, магнезий, витамин В6 и калий, яйцето може да премахне камъни оформени в бъбреците, черния дроб и жлъчния мехур.  Те също имат хранителни вещества и качества, необходими за енергия , устойчивост от заболявания  и по-бързо възстановяване след операция или след химиотерапия, и други лечения на рак . Като ниско въглехидратни и  ниско калорични храни, пъдпъдъчите яйца са идеални като неинвазивен подход за лечение на сърдечно-съдови заболявания и диабет. Като 100% естествен източник на желязо, витамин A и B12 , пъдпъдъчите яйца може значително да благоприятстват на страдащите от анемия.

Либидо и силата на мозъка:
Не е чудно , че пъдпъдъчи яйца са в основата на азиатските диети. Като богат източник на холин и омега - 3 мастни киселини , диетолози признават, че пъдпъдъчите яйца помагат за поддържането на добра памет, повишаване на мозъчната активност и регулиране на нервната система. Спортисти признават предимствата на пъдпъдъчите яйца пред кокошите като високо протеинова храна, без въглехидрати и лош холестерол HDL . Тяхното съдържание на фосфор и витамин B , D & E, дава на мъжете по-висок тестостерон и са 100% натурален афродизиак без компромиси.
Пъдпъдъците имат история, която е над 2000 години и според Библията , те са птици, които са били изпратени от Бог, за да се хранят децата на Израел в пустинята Синай , когато те се оплакаха от липсата на месо в диетата си. Пъдпъдъчите яйца се считат за деликатес в много страни, включително в Западна Европа,Северна Америка и Азия.

 

Здравословни ползи:

ЗП Божидар Стоичков
  • Препоръчва се включването им в ограничени дози при изкуствено хранене на кърмачета.
ЗП Божидар Стоичков
  • Пъдпъдъчите яйца усилват имунитета и нормализират дейността на стомашно-чревната и сърдечно-съдовата система.
ЗП Божидар Стоичков
Смята се, че системната употреба на 4-5 сурови яйца повишава значително половата потентност у мъжете и либидото при жените.
ЗП Божидар Стоичков
  • Четири броя пъдпъдъчи яйца, които по маса отговарят на едно кокоше, съдържат 3 пъти повече  кобалт и мед, четири пъти повече калий, желязо и фосфор, както и необходимата за организма- глутаминова киселина.
ЗП Божидар Стоичков
  • Яйцата от пъдпъдък са ценен продукт. Те имат антибактериално, имуностимулиращо и противооточно действие.

Полезни при лечение на :

  • Имунна недостатъчност
  • Астма
  • Алергии
  • Диабет
  • Умора
  • Главоболие

Ферма за пъдпъдъци